Image
Recepte:
  • 1. Konservētos persikus labi notecini un sagriez kubiņos.
    Saldo krējumu lej bļodiņā un puto, kamēr saputojas. Pievieno citrona sulu.
  • 2. Puto tik ilgi, kamēr putukrējums saputojas viegli stingrās putās. Turpinot putot, pamazām pielej kondensēto pienu un puto tik ilgi, kamēr krēms sāks saglabāt formu. Pāris karotes krēma atstāj tortes apsmērēšanai.
  • 3. Konservēto persiku sīrupu uz pusēm atšķaidi ar ūdeni. Pa vienam cepumam iemērc uz dažām sekundēm sīrupā. No 6 samērcētiem cepumiem uz cepampapīra saliec kvadrātu.
  • 4. Trešdaļu krēma uzzied cepumiem. Tad uzber trešdaļu konservēto persiku un viegli iespied tos krēmā.
    Virsū atkal liec sīrupā nedaudz samērcētu cepumu slāni, piespied. Atkal uzsmērē krēmu, uzber persikus.
  • 5. Pēdējo cepumu slāni apsmērē ar atlikušo krēmu un uzber atlikušos persikus. Ar pārējo krēmu apsmērē tortes sānus, aizpildot visas spraugas.
  • 6. Torti uz nakti ieliec ledusskapī. Nākamajā rītā ņem ārā, nogaršo un padalies arī ar citiem. Bet tikai tad, ja vēlies – torti mierīgi vari apēst arī viens pats.
Vairāk
Image
Persiku torte bez cepšanas
Kad dzīve kļūst rūgta, laiks beigt cepties un pagatavot ašo persiku torti. Piedāvājam persiku tortes recepti bez cepšanas – 5 sastāvdaļas, 20 minūtes un gatavs!
Sastāvdaļas:

2 paciņas “Pētergailis” KLASIKA cepumu

400 ml saldā krējuma

300 g konservētu persiku

200 g saldināta kondensētā piena

½ citrona

Image
Recepte:
  • 1. Dzērvenes pārlej ar verdošu ūdeni, paturi 5 minūtes un tad nolej ūdeni. Kamēr gaidi, sadrupini cepumus. 
  • 2. Ar blenderi sasmalcini mandeles vidēja lieluma gabaliņos. 
  • 3. Sablendē biezpienu, kubiņos sagrieztu sviestu, kondensēto pienu un vanilīna cukuru līdz viendabīgai masai.
  • 4. Biezpiena masu samaisi ar cepumiem, dzērvenēm un sasmalcinātām mandelēm. Saliec visu izvēlētajā veidnē un atstāj ledusskapi uz nakti. Un gatavs! 
Image
Biezpiena un dzērveņu saldā desa
Mēs visi zinām šokolādes desu – šī saldā biezpiena dzērveņu desa ir tās mazāk zināmā otrās pakāpes māsīca, kas ir tikpat garda un vienkārši pagatavojama. Šī recepte prasīs vien 15 minūtes un minimālas kulinārās dotības. Esi gatavs desot?
Sastāvdaļas:

320 g cepumu “Pētergailis” DZĒRVENE

320 g biezpiena

160 g sviesta

160 g saldināta kondensētā piena

120 g žāvētu dzērveņu

100 g mandeļu vai citu riekstu

1 tējk. vanilīna cukura

Image
Recepte:
  • 1. Sasmalcini cepumus drumstalās (vislabāk izmantojot blenderi).
  • 2. 500 g drumstalu sajauc ar iebiezināto pienu un kausēto sviestu. Pārējās drumstalas atstāj dekorēšanai.
  • 3. No masas ar rokām izveido vēlamā lieluma bumbiņas. Ja masa šķiet pārāk šķidra, pirms veidošanas  to var mazliet paturēt ledusskapī.
  • 4. Katru izveidoto bumbiņu uzreiz apviļā cepumu drumstalās (citādi masa satiecēs un drumstalas vairs nepielips). Ja gribi vairāk dažādības, apviļāšanai var izmantot arī kokosriekstu skaidiņas, sasmalcinātus riekstus vai sadrupinātas vafeles.
  • 5. Liec trifeles ledusskapī uz pāris stundām vai uz visu nakti. Pēc tam – atliek tikai baudīt! 
Image
Šokolādes trifeles
Mutē kūstošas šokolādes trifeles izkausēs jebkuru sirdi un atgādinās, ka viss taču galu galā ir (šokolādes) bumbās! Turklāt – to pagatavošanai nepieciešamas tikai trīs sastāvdaļas. 1, 2, 3 un gatavs!
Sastāvdaļas:

600 g “Pētergailis” ŠOKOLĀDE cepumu (100 g cepumu ir jāatstāj trifeļu dekorēšanai)

400 g saldināta iebiezinātā piena

100 g sviesta